Јавни позив и упутство за прикупљање понуда за извођење екскурзије за ученике трећег разреда у Италију

ГИМНАЗИЈА У ЧАЧКУ
Чачак, Жупана Страцимира бр.1

р а с п и с у ј е

ЈАВНИ ПОЗИВ

за прикупљање понуда за извођење екскурзије за
ученике трећег разреда

            Општи услови конкурса:

            Екскурзија се изводи у мају 2018. године. Агенција мора омогућити плаћање у 10 рата у динарској противвредности почев од септембра 2017. године по средњем курсу НБС. Плаћање се врши директно на рачун агенције, а биће уплаћено 7 рата пре почетка путовања и три рате у  мају и јуну 2018.године.

            У цену аранжмана урачунати:

-превоз комфорним туристичким аутобусима са: клима,ТВ и видео,

-смештај у хотелима Б категорије (полупансиони)(доручак-вечера),

-све друмарине и таксе за превоз у земљи и иностранству,

-међународно здравствено осигурањe,

-услуге стручног водича за сваки аутобус и локални водич у Фиренци и за Ватиканске музеје

            Због поделе на две групе – два гратис за лекаре пратиоце група и надокнада за њих.

            Агенција мора обезбедити један гратис  за ученике по одељењу.

            Очекивано бројно стање: максимално 250 ученика.

            Приликом распореда ученика у аутобусе одељења се не смеју делити.

           У Риму  је обавезно две вечере заменити за два ручка у неком ресторану.

            Маршрута путовања:  Италија шест ноћења

          Верона - Падова (околина) -1, Рим (околина) -3, Монтекатини – 2).

Градови у програму:

Венеција, Сијена, Рим, Пиза, Монтекатини, Верона, Фиренца.

Улазница са резервацијом за посете Ватиканским музејима и Сикстинској капели и улазница са резервацијом  за Галерију Уфици у Фиренци.

            Избор извођача екскурзије извршиће родитељи свих ученика трећег разреда непосредним гласањем.

            Сваки учесник конкурса је дужан да уз понуду достави и доказ о уплати 2.000,00 динара на текући рачун школе бр. 840-72666-89, на име трошкова оглашавања конкурса. Конкурс остаје отворен десет дана од дана објављивања.

            Све додатне информације могу се добити на тел.032/320-545 или лично . Адреса: Жупана  Страцимира бр.1, 32000 Чачак.

            Понуде које буду излазиле из оквира који се тражи по броју ноћења и местима посета неће бити разматране.

            Сви понуђачи треба да доставе списак средњих школа у Србији чије су ђачке екскурзије извели у иностранству, у последње три године и осталу документацију према Правилнику о извођењу екскурзија.

            Агенција која буде изабрана потписаће уговор о посредовању са школом и са сваким родитељем чије дете иде на екскурзију уговор о начину и роковима плаћања екскурзије. Надокнада за наставнике се уплаћује на рачун школеи то уплаћују родитељи ученика који иду на екскурзију.

            Комплетна конкурсна документација (овај јавни позив, упутство за састављање понуде и модел уговора између школе и агенције може се преузети на сајту школе: gimnazija-cacak.edu.rs  или на e-mail: gimnazijasekretar@sbb.rs.

 

УПУТСТВО ЗА САСТАВЉАЊЕ ПОНУДА ЗА ПРОГРАМ ЕКСКУРЗИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА
ГИМНАЗИЈЕ У ЧАЧКУ У ИТАЛИЈУ  од 1
1. до 19. мaja 2018.године

 

1.   Ово путовање се реализује тако да сви ученици полазе ( у 14 часова у петак, 11.маја 2018.године) и враћају се у исто време ( субота, 19. мај 2018. око 12 часова) али се у реализацији програма деле на две групе обично по сменама са по два декера) које иду у обрнутом смеру, тј.једна група креће у реализацију програма од Венеције (субота 12. мај од 8 до 16 часова) а друга од Вероне ( од 8 до 14 часова) са прва два ноћења у Монтекатинију као бази за Фиренцу (недеља 13.мај). Агенција само прави понуду у једном  путном  правцу: Чачак-Венеција – Сијена – Рим –Пиза - Монтекатини – Фиренца-Верона-Чачак.

2.   Смештај ученика се врши по следећем: Прво ноћење поред ауто пута између Падове и Вероне могу оба аутобуса у један хотел или сваки аутобус у посебан хотел; три ноћења у околини Рима (први прстен) сваки аутобус посебан хотел и два ноћења у Монтекатинију где сваки аутобус има свој хотел.

3.   Први дан путовања служи да се стигне до Венеције тј.Вероне и од тада почиње програм са разгледањем Венеције за једну групу и Вероне за другу  групу са смештајем, вечером и ноћењем  у местима која су означена за прво ноћење (Падова – Верона за групу која је била у Венецији и у Монтекатинију за групу која је била у Верони).

4.    Даљи програм је да група која је била у Венецији у недељу 13. маја 2018. иде преко Сијене (задржавање са разгледањем града у пратњи водича) до околине Рима на смештај, вечеру и ноћење, а друга група је тај дан , цео дан у Фиренци са програмом у Фиренци (обилазак града у пратњи локалног водича, посета Галерије UFFICIи слободно време).

5.   Следећа два дана (понедељак и уторак) група која је дошла и сместила се у околину Рима је у Риму. Први дан има панорамско разгледање града у пратњи водича (Црква Светог Петра у ланцима, Колосеум, Пјаца Венеција,Форум Романум, Фонтана ди Треви, Шпанске степенице, Пантеон, Пјаца Навона) са ручком у Риму и слободним временом од 17 до 22 часа. После тога је повратак у хотел.

6.    Следећи дан у Риму је посета Ватикану и Цркви Светог Петра у пратњи локалног водича. После тога је ручак у ресторану и слободно време до 22 часа.

У среду, ова група напушта Рим и иде преко Пизе (задржавање око три часа, обилазак Трга чуда са Кривим торњем и у пратњи водича одлазак до реке) за Монтекатини. У четвртак, ова група је цео дан у Фиренци а у петак креће из Монтекатинија за Верону. Ту је задржавање до 15 часова. Одатле се иде ка тржном цетру МАРКОН, где се спајају обе групе у 18 часова и полазак за Чачак је у 21 час. Долазак у Чачак је у суботу, 19. маја 2018.године око 12 сати.

7.   Група  која је била прво у Верони и Фиренци има исти програм у Рим, а из Рима преко Сијене наставља за хотел између Вероне и Падове и завршног дана у петак је од 11 до 16 часова у Венецији, одакле долази у ТЦ МАРКОН у 18 часова и спаја се са другом групом.

Ово је упутство за састављање понуде, а сви остали услови су дати у јавном позиву и за сва додатна појашњења око састављања програма можете се обратити директору школе.

 

У Чачку, 6. септембра 2017.године

Претрага