Упутство за сатављање понуде за трећи разред Гимназије у Чачку за Грчку од 29.10.2022 до 5.11.2022.

УПУТСТВО ЗА САСТАВЉАЊЕ ПОНУДЕ ЗА ПРОГРАМ ЕКСКУРЗИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ САДАШЊЕГ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ У ЧАЧКУ ЗА ГРЧКУ

– од 29. октобра до 5. новембра 2022. године –

 

1.      Ово путовање се реализује тако да сви ученици полазе и враћају се у исто време, али се у реализацији програма деле на две групе (обично по два аутобуса) које иду у обрнутом смеру, т.ј. једна група креће у реализацији програма од Атине, а друга од Делфа. Агенција само прави понуду у једном путном правцу: Чачак – Атина;

2.      Смештај ученика се врши по следећем: у Атини сваки аутобус има свој хотел (пошто су у исто време, имају једну заједничку ноћ у Атини); група која иде прво у Атину има ту прве три ноћи, а група која иде у Делфе има прву ноћ у Делфима, другу ноћ у Олимпији и трећу, четврту и пету ноћ у Атини;

Смештај у Олимпији је у 2 различита хотела, где један аутобус иде најчешће у хотел Олимпик вилиџ, а други у хотел Неда или евентуално у хотел Антонис или неке друге хотеле у договору са школом.

Смештај у Делфима је такође у 2 различита хотела које могу користити обе групе;

Смештај у Солуну је у хотелима у центру, т.ј. у улици Егнација по принципу 1 аутобус у 1 хотел или евентуално 2 аутобуса у 1 хотел, у договору са школом.

3.      Полазак на путовање је задња субота у октобру, тј. 29. октобра у раним јутарњим сатима и тај први дан искључиво служи да се стигне до Атине т.ј. Делфа.

4.      Даљи програм је: Група која је у Атини први дан има панораму Атине и евентуално Археолошки музеј и Пиреј са слободним временом по подне, а други дан прво иде слободно време па Глифада и Сунион;

Група која иде у Делфе, први дан има програм у Делфима и долазак до Олимпије, а други дан има програм у Олимпији, Микену, Епидаурус, Коринт и долазак у Атину;

После овога, наредна два дана група која је била у Делфима има исти програм у Атини, а група која је била у Атини има програм на Пелопонезу и у Делфима.

За завршно,шесто ноћење у Солуну, једна група креће из Атине, а друга из Делфа, преко Термопила и Метеора и увече стиже на смештај и вечеру у Солун.

Завршни дан сви реализују програм у Солуну, тако што када напусте хотел иде панорама Солуна, посета цркви Св. Димитрија и слободно време у граду до 1430. После тога је одлазак на Зејтинлик, па слободно време до 1900 по грчком времену када се полази за Србију, т.ј. за Чачак. Долазак у Чачак је негде око 800 ујутру, 5. новембра.

 

Ручак који је предвиђен у програму на путу од Атине ка Суниону је замишљен као подела гироса за све ученике, а не ручак у ресторану.

Сви остали услови су наведени у јавном позиву а за сва додатна појашњења око састављања програма можете се обратити директору школе.

 

 

У Чачку, 1.септембра 2022.

Претрага