УПИС ученика у I разред Гимназије у Чачку

УПИС ученика у I разред Гимназије у Чачку
 
четвртак, 9.7.2020. и петак, 10.7.2020.од 8 до 15 часова
 
Информација о коришћењу услуге еУпис за родитеље 
 
 
Од ове школске године родитељима/другим законским заступницима ће бити на располагању могућност да путем еУправе електронски поднесу пријаву/захтев за упис ученика у први разред средње школе, без доласка у школу. Свакако, ученици се могу уписати и доласком у школу, када је довољно да у папирном облику преда исправно попуњену пријаву за упис, док ће школа прибавити остале документе по службеној дужности у електронском облику коришћењем услуге еУпис. Услуга ће бити доступна у периоду уписа у редовне школе. 
 
Попуњавањем пријаве за упис ученика у средњу школу, родитељ/други законски заступник уноси податке који су школи неопходни за упис ученика у средњу школу. Унети подаци ће школи бити видљиви у оквиру услуге еУпис, а проверу потребних чињеница у складу са законом овлашћено лице ће спровести приступом постојећим евиденцијама по службеној дужности, на исти начин као и за ученика који ради уписа дође у школу. Уколико је упис успешан, родитељ ће бити обавештен о томе. Уколико упис није успешан родитељ се обавештава да је неопходно да се ради уписа обрати школи, када је потребно проверити све унете податке, као и податке који су дохваћени из службених евиденција, те отклонити недостатке и ученика уписати у школу. Напомињемо да су сви потребни документи за упис ученика у први разред средње школе дефинисани Конкурсом.
 
Школа је у обавези да пре почетка уписа обавести родитеље, односно друге законске заступнике ученика о следећем:
1)    Да имају могућност пријаве за упис ученика у средњу школу преко Портала еУправа и да, у том случају, не морају да долазе у школу.
2)    Да они који не искористе услугу преко Портала еУправа морају да дођу у школу, али да нема потребе да доносе било који документ у папирном облику (изводе, потврде о пребивалишту и лекарско и сл.)
 
Дакле, упис од ове школске године може да се обави на један од следећа два начина:
1)    коришћењем информационог система еУпис на Порталу еУправе, када се документа потребна за упис достављају школи директно из базе, а у складу са прописима о заштити података о личности, или              
2) непосредно у школи, када подносе прописану документацију.
 
ЗА УПИС У ПРВИ РАЗРЕД ГИМНАЗИЈЕ  ПОТРЕБНА СУ СЛЕДЕЋА ДОКУМЕНТА:
 
1.Сведочанства о завршеном шестом, седмом и осмом разреду основне школе;
2.Сведочанство о завршеном основном образовању и васпитању;
3.Уверење о обављеном завршном испиту у основном образовању и васпитању;
4.За „вуковце“ диплома „Вук Караџић“ ( на увид).
 
СВИ ученици попуњавју Образац за упис у Гимназију у Чачку (преузети  ОВДЕ). 
 
1. уколико се пријава за упис ученика у Гимназију у Чачку врши електронски, преко Портала еУправа, без долазка у школу, Образац за упис у Гимназију у Чачку се преузима, попуњава и шаље на email адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , у време трајања уписа, у четвртак, 9.7.2020. или петак, 10.7.2020.од 8 до 15 часова.
 
2. уколико се пријава за упис ученика у Гимназију у Чачку врши у школи, испитне комисије ће податке из Обрасца унети у школи. НЕОПХОДНО је да се ученици упознају са садржајем Обрасца како би на време донели одлуку о ОБАВЕЗНИМ ИЗБОРНИМ ПРОГРАМИМА.
 
 
У Чачку, 30.6.2020.                                                                                               
 
Директор Гимназије у Чачку,
Иван Ружичић, проф.

Претрага