Упис у Гимназијско ИТ одељење

 

Гимназијско ИТ одељење

Одељење за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику је нови, специјализовани смер у Гимназији у Чачку који ученици могу уписати од 2019/20. школске године.

Поред општеобразовних гимназијских предмета ученици који се одлуче за нови смер имаће предмете који су специјализовани за области информатике као што су: примена рачунара, програмирање, рачунарски системи, оперативни системи, рачунарске мреже, објективно оријентисано програмирање, базе података, програмске парадигме и веб програмирање.

Пријемни испит

За упис у одељење које остварује наставни план и програм за гимназију за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику кандидат полаже пријемни испит на коме решава тест из математике.

На пријемном испиту задаци ће бити средњег и напредног нивоа, а за припрему се могу користити збирке задатака за припрему завршног испита, као и примери пробног пријемног испита из математике за упис ученика у гимназију – специјализивано ИТ одељење које можете преузети овде.

Ученици који желе да упишу ИТ одељење у Гимназији у Чачку, пријављују се у Гимназији у Чачку. Пријаву преузети овде и попуњену предати у термину од 13 до 17. маја 2019. године, од 9 до14 часова.

Пријемни испит се полаже 02. јуна 2019. године у Ужичкој гимназији.

Претрага