Упутство за састављање понуда за програм екскурзије у Италију

УПУТСТВО ЗА САСТАВЉАЊЕ ПОНУДА ЗА ПРОГРАМ ЕКСКУРЗИЈЕ ЗА УЧЕНИКЕ ТРЕЋЕГ РАЗРЕДА ГИМНАЗИЈЕ У ЧАЧКУ У ИТАЛИЈУ  од 21. до 29. априла 2017.године

  1.  Ово путовање се реализује тако да сви ученици полазе ( у 14 часова у петак, 21. априла 2017.године) и враћају се у исто време ( субота, 29. април 2017. око 12 часова) али се у реализацији програма деле на две групе обично по сменама са по два декера) које иду у обрнутом смеру, тј.једна група креће у реализацију програма од Венеције (субота 22. април од 8 до 16 часова) а друга од Вероне ( од 8 до 14 часова) са прва два ноћења у Монтекатинију као бази за Фиренцу (недеља 23. април). Агенција само прави понуду у једном  путном  правцу: Чачак-Венеција – Сијена – Рим –Пиза - Монтекатини – Фиренца-Верона-Чачак.
  2.       .     Смештај ученика се врши по следећем: Прво ноћење поред ауто пута између Падове и Вероне сваки аутобус у посебан хотел; три ноћења у околини Рима (први прстен) сваки аутобус посебан хотел и два ноћења у Монтекатинију где сваки аутобус има свој хотел.
  3.      .    Први дан путовања служи да се стигне до Венеције тј.Вероне и од тада почиње програм са разгледањем Венеције за једну групу и Вероне за другу  групу са смештајем, вечером и ноћењем  у местима која су означена за прво ноћење (Падова – Верона за групу која је била у Венецији и у Монтекатинију за групу која је била у Верони).
  4.             Даљи програм је да група која је била у Венецији у недељу 23. апрла 2017. иде преко Сијене (задржавање са разгледањем града у пратњи водича) до околине Рима на смештај, вечеру и ноћење, а друга група је тај дан , цео дан у Фиренци са програмом у Фиренци (обилазак града у пратњи локалног водича, посета Галерије UFFICIи слободно време).
  5.              Следећа два дана (понедељак и уторак) група која је дошла и сместила се у околину Рима је у Риму. Први дан има панорамско разгледање града у пратњи водича (Црква Светог Петра у ланцима, Колосеум, Пјаца Венеција,Форум Романум, Фонтана ди Треви, Шпанске степенице, Пантеон, Пјаца Навона) са ручком у Риму и слободним временом од 17 до 22 часа. После тога је повратак у хотел.
  6.       .    Следећи дан у Риму је посета Ватикану и Цркви Светог Петра у пратњи локалног водича. После тога је ручак у ресторану и слободно време до 22 часа.
  7.  У среду, ова група напушта Рим и иде преко Пизе (задржавање око три часа, обилазак Трга чуда са Кривим торњем и у пратњи водича одлазак до реке) за Монтекатини. У четвртак, ова група је цео дан у Фиренци а у петак креће из Монтекатинија за Верону. Ту је задржавање до 15 часова. Одатле се иде ка тржном цетру МАРКОН, где се спајају обе групе у 18 часова и полазак за Чачак је у 21 час. Долазак у Чачак је у суботу, 29. априла 2017.године око 12 сати.
  8.          Група  која је била прво у Верони и Фиренци има исти програм у Рим, а из Рима преко Сијене наставља за хотел између Вероне и Падове и завршног дана у петак је од 11 до 16 часова у Венецији, одакле долази у ТЦ МАРКОН у 18 часова и спаја се са другом групом.

Ово је упутство за састављање понуде, а сви остали услови су дати у јавном позиву и за сва додатна појашњења око састављања програма можете се обратити директору школе.

 

У Чачку, 5. септембра 2016.године

 

Претрага